Sitemap | ne | frans | engels
Een Vraag? Bel Ons: 0032 57 40 91 20

Uitbreiding Aviko in Poperinge (update)

Aviko, onderdeel van coöperatie Cosun, broedt op uitbreiding van de productiecapaciteit van diepgevroren aardappel-producten als frites in België. Het voedselconcern heeft bij de productielocatie in Poperinge een terrein van zeven hectare aangekocht voor de bouw van een nieuwe fritesfabriek, zo meldde AgriPress verleden week.

Een woordvoerdster van Cosun laat desgevraagd weten dat Aviko zich orienteert op de aankoop van de grond, maar nog niet tot actie is overgegaan.


Zij bevestigt dat Aviko broedt op een nieuwe verwerkingslijn bij de huidige productielocatie van Aviko Eurofreez. Het bedrijf wil groeien in de productie van frites om de exportmogelijkheden bij de Europese Unie beter te benutten. 'Een besluit om te investeren is echter nog niet genomen.' 

Neemt Aviko dit besluit, dan betekent dit een verdere uitbreiding van de aardappel verwerkingscapaciteit in ons land. Inmiddels worden hier al meer aardappelen verwerkt dan in Nederland.


De uitbreiding betekent ook dat Aviko waarschijnlijk geen kans ziet een aardappelverwerker in België over te nemen. Het bedrijf was lange tijd in de race om het fritesconcern Lutosa over te nemen, maar uiteindelijk betaalde het Canadese McCain hiervoor de hoofdprijs. McCain, Aviko, LambWeston/Meijer en Farm Frites voeren in Noordwest-Europa een felle strijd op de fritesmarkt.


bron: Agripress    06:27:00|13/08/2013