Sitemap | ne | frans | engels
Een Vraag? Bel Ons: 0032 57 40 91 20

Gevangene kan frietjes in cel niet missen

Een man in een gevangenis is niet op een proces verschenen omdat hij een maaltijd met frietjes niet wilde missen. De gedetineerde moest voor de rechter komen omdat hij een auto had gestolen. Dat had hij gedaan net voordat hij voor de 16e keer werd veroordeeld voor diefstal.

Een gevangene wenste niet voor de rechtbank van Luik te verschijnen en de reden daarvoor was redelijk surrealistisch: de beroepsinbreker wilde onder geen beding de maaltijd met friet van kwaliteits-aardappelen missen. Enkel op woensdag en zondag krijgen de gevangenen van Lantin de Belgische lekkernij bij uitstek voorgeschoteld. Dat meldt La Meuse.


 Een dertiger, reeds 17 maal veroordeeld waarvan 16 keer voor diefstal, moest gisteren verschijnen voor rechter Theunissen in Luik. Er worden de man immers nieuwe feiten ten laste gelegd. Maar dat was buiten de appetijt van de gevangene gerekend.


Zijn verlangen naar frieten was zodanig groot dat hij aan zijn advocaat had gevraagd om hem te vertegenwoordigen in de rechtbank. De middagmaaltijd in de gevangenis wilde hij niet aan zich laten voorbijgaan.


In de rechtbank werd een gevangenisstraf van twintig maanden tegen de beschuldigde geëist. Het ziet dus er naar uit dat de lekkerbek nog veelvuldig zal kunnen genieten van zijn portie frieten binnen de gevangenismuren.


bron: Agripress    12:52:00|12/09/2014