Sitemap | ne | frans | engels
Een Vraag? Bel Ons: 0032 57 40 91 20

Aardappelen oude oogst open gereden over het veld

Sedert gistermorgen hebben een drietal landbouwers gemeld hun (half)rotte aardappelen open te voeren op het veld, of te zullen open rijden. "Ze zijn onverkoopbaar", zo luidt het in Boezinge, "we voeren ze maar tussen de maïsrijen". Een andere legde de rotzooi op een hoop om straks over de wintergerststoppel uit te voeren. De nieuwe oogst is in volle ontwikkeling (foto). De prijsnotering van FIWAP/PCA op dinsdag sprak van € 2,5 voor Bintje, dat is minder dan Belgapom publiceerde afgelopen vrijdag. "Het heeft te maken met de slechte kwaliteit," hoorden we deze morgen. Deze mogelijke verklaring strookt niet met de normale gang van zaken: de notering dient te gebeuren voor een kwaliteit die voldoet aan de normen. Zodoende wordt de marktsituatie helemaal troebel en het vergelijk met noteringen in ons omringende landen onmogelijk.

Vooral in België en in Frankrijk zien we de prijs dalen. Daarentegen merken we in andere landen als Nederland en Duitsland en vooral Groot-Brittannië een stijging voor de goede partijen.

Verwacht wordt dat de oude oogst in Duitsland na de 2e week van juli zal verdwenen zijn. 

De primeuroogst is achteruit. de planten dragen veel knollen waarvan het iets langer zal duren alvorens ze zullen volgroeid zijn. Het OWG is nog altijd zeer laag.

De nieuwe oogst staat er in België fel bij, maar overal wordt plaag gesignaleerd. Er wordt op vandaag zeer intens gespoten.


(Louis)


bron: Agripress    10:52:00|27/06/2012